onsdag 12 augusti 2009

Gamla kort

Nyligen hittade jag en massa fina gamla kort och foton på loppis. Några av dessa samt några som jag köpte tidigare av Fru Skrot har jag satt i denna ram som jag haft redan länge, men inte kunnat bestämma mig för vad jag skulle ha för bilder i ramarna. Jag kan väl medge att jag fallit pladask för gamla kort och mycket pga den otroligt vackra skrivstilen på endel kort som inte ens går att jämföra med den som vi skriver idag.. Jag fascineras av historien bakom korten, funderar på avsändaren och mottagaren samt texten i korten eller funderar över människor på gamla foton och hurudant deras liv månne varit.


Detta tycker jag att är ett lite halvkomiskt familjefoto.. Tyckte först att det var nästan lite fult och tänkte inte alls köpa det, men sedan tittade jag på det pånytt och blev smått fascinerad över denna roliga lilla familj.. :)

Jag har hållit på att städa lite hyllor och lådor, endel saker har bytt plats och således har jag lyckats slarva bort laddaren till min kamera.. Bara jag hittar laddaren (eller sedan då jag köpt en ny) så ska jag visa lite fler foton och gamla kort.

Tack för era kommentarer och kul att höra lite om era höstplaner också. Angående mina planer inför hösten så var det kanske inte meningen att skriva att detta ska jag göra, utan mer att detta kunde vara roligt.. :D Man kunde ju lätt göra en hur lång lista som helst egentligen, men det är klart, "det är lättare att läsa tio band i filosofi än att tillämpa en endaste en grundsats i praktiken" (Tolstoj) Det skadar ju aldrig att ha planer och mål och att ha lite roliga saker att se fram emot.

Nu ska jag koka lite varm kakao åt mig innan jag går och lägger mig. Ganska mysigt att ligga i varma mjuka lakan, medan regnet smattrar mot rutan.. (så får man bara hoppas på att minstigen, lilla fröken nattuggla, är lika trött).. Zzzz..

Kram, Sanna

8 kommentarer:

Vit poesi sa...

Jättefint med de gamla korten i ramar, som du gjort. Jag har en hel byrålåda full och där är det ju ingen som ser dem
kram Malin

alegni sa...

härliga, gamla kort. de ser ut som cirkusartister hela högen i den där familjen :)

Marita sa...

Vad fint det blev med korten!
~Marita~

Galleri MochB sa...

Javisst är gamla foton och vykort vackra! Och den gamla äkta skrivstilen! Minns att min mormor och morfar textade så prydligt på alla gratulationskort man fick :O)

Anonym sa...

Fina bilder! Vi ses! H:Minna

Anonym sa...

Jag måste verkligen säga att ramen ser riktigt tjusig ut, fint med gamla kort också, precis som du säger handstilen var annorlunda förr..-ganska konstigt eg.
Morgan

H A N N A S - F O R M sa...

T A C K ! Ler, vilket underbart roligt kort...man blir nyfiken på vem dom var...

KRAM
Hanna

Anne sa...

Ah vilka fina ramar! Eller ar det en ram? San vill jag ha! Alltid problem med hur jag ska rama in mina bilder!