söndag 21 december 2008

Pepparkakor och pepparkaksglass
Doften av nygräddade pepparkakor är så ljuvlig! Det känns verkligen jul då. :) Överloppsdeg kan man sedan använda till ljuvligt god pepparkaksglass. Detta är en ny favorit hos oss och receptet har jag hittat i boken Joulun kuvia som jag fått av sambon (som i sin tur fått den i samband med en tidningsbeställning... ;)).

1 l vaniljglass
en liten klump pepparkaksdeg
1/2 dl lönnsirap

Till dekoration:
pepparkakssmulor

Låt glassen smälta i god tid och smula sedan i små smulor pepparkaksdeg i den något smultna glassen. Rör om och blanda sedan i lönnsirapen. Smaka av och om det känns så så lägg till mer av ingrediensera efter smak. Lägg in blandningen tillbaks i frysen. Servera med lite pepparkakssmulor ovanpå glassen. Enkelt och gott!
:)

3 kommentarer:

Nina sa...

Oj, vilket gott recept! Får vänta med att göra pepparkaksdegsglass till nästa år, då vi redan bakade pepparkakor på lilla jul :-). Jag har en hel del oätna pepparkakor, och har tänkt använda dem till en kakbotten till en osttårta. I receptet var det gjort på digestivekex, och kom på idén att göra den på pepparkakor istället. Man kan göra allt möjligt av pepparkakor :-).
Jag gillar också bokstäver i inredningen ( syftar på inlägget undertill). Har funderat på att ha jättestora bokstäver till barnens rum. Men vet inte om det finns så stora som jag tänker mej.
Det är roligt att titta på din blogg, och ta del av dina fina och mysiga inredningsdetaljer.
Ha en GOD JUL!

Lottaspace sa...

Det lät ju gott det där!

Läste tidigare om lillen som inte låtit er sova - jobbigt. Vår Max (11 månader)har äntligen sovit kanske fyra av sex nätter i sträck, och det är underbart. Hoppas lillen börjar sova nu!

God jul!

Kram, Lotta

Sanna sa...

Nina: Vad roligt att du har läst här på min blogg och trevligt att du orkade kommentera också! Dessa stora bokstäver har jag köpt på Stockmann, men jag har även sett av dem i Anttila och Ihanpieniputiikkis webshop. Snart får du ju inreda barnrum. Säkert lite jobbigt med flyttrumban, men sen får ni ju flytta in i ert palats!! :)Vi måste ses sedan i något skede, tex kaffe på stan? Sköt om dig och GOD JUL åt hela familjen!kram

Lottaspace: Oj vad skönt att ni fått sova!!Lyxigt!Det går lite i perioder med vår lilla dams sovande. Förra natten var inte så bra, men kanske nästa blir bättre.. :) Man uppskattar ju sedan verkligen att få sova efter att man sovit dåligt flera nätter irad.. "Evigt solsken gör öken":D.GOD JUL!kram