söndag 28 december 2008

Barnrumsinspiration

Jag går nu och planerar lite hur vi ska inreda vårt barnrum så att det ska passa åt både vår flicka och pojke. Först och främst tycker jag nog att ett barnrum ska se ut som ett barnrum och inte vara alltför sterilt utan det får nog vara leksaker framme. Med korgar och praktisk förvaring får man sedan (hoppeligen) ordning i kaoset. :) Emils rum är nu mest ljusblått, men det är mycket andra färger där också. Jag har lite funderat på om det skulle se fint ut med ljusblått och rött, men nu tror jag att de dominerande färgerna kommer att bli beige och vitt, med lite ljusrött/rött och ljusblått. Väggarna kommer troligtvis att bli vita förutom en vägg som kommer att bli beige. Vi hade först tänkt att vi köper en ny hylla till barnrummet, men nu har vi (ok sambon är inte lika intresserad av att planera) kommit fram till att vi flyttar vår Lundiabokhylla från vardagsrummet till barnrummet och köper en ny bokhylla till vardagsrummet i stället.

Någon gång under våren har vi tänkt ändra om i barnrummet så tills dess låter jag mig inspireras av tex dessa barnrumsbilder från millimini barnmöbler. :) Helt otroligt ljuvliga bilder och massor inspiration hittar man också på http://www.car-moebel.de. Kram

Bilderna är hämtade från http://www.millimini.se/index.htm

6 kommentarer:

Lilja's Corner sa...

Det var några dagar sen jag tittade in. Va mycket stämningsfulla bilder du visar! Dessutom ser du ut att ha en blivande proffsfotograf där hemma ;)

God fortsättning på helgerna!

Nina sa...

Roligt att läsa om och se bilder med barninredning, då vi också har framför oss att inreda barnrummet (fast vi ska fixa köket däremellan). Färgerna i vårt barnrum blir kanske vitt, grönt och en liten vägg knallrosa. Och så tänkte vi tapetsera/måla en karta av rödbergen på väggen, och pricka in var vi bor o.s.v., och rita figurer till den. Svårt att förklara:-).

Ni är välkomna till oss om det passar er något tag, vi är mestadels hemma t.ex. under nästa vecka. Här är nog inte alls färdigt, bl.a. en massa packlådor skräpar överallt, men ni ryms nog in :-).

Ha det mysigt!
Kram!

Sanna sa...

Lilja's Corner: Tack!:)

Nina: Era planer för barnrummet låter ju bra! Det blir nog jättefint!! Det låter verkligen fint med kartan och figurerna!!! Lyckans dig om du har din sambo med och planerar(fast han är ju väl lika konstnärlig som du), N bara gnäller att "int någo inredning igen" då jag försöker planera tillsammans med honom.. Fast han säger nog ifrån om det är något som han inte vill ha. :) Amanda börjar ju på dagis nästa vecka och jag borde ha lite jobb då också, men vi får höras. Vi kan ju ringas här någon dag. Jag kommer nog gärna och ser hur er nya lägenhet ser ut! Hoppas ni inte är helt slut efter allt flyttande. kram

Nina sa...

Tack, jo, jag tror nog att ert barnrum blir jättefint också:-).

Haha, jag tänkte just tvärtom, att tur för dej, som får bestämma själv! Vi är ofta oense om hur det ska bli, och det blir eviga diskussioner och förhandlingar, innan vi lyckas kompromissa. Nå, som tur har vi ändå ganska samma smak i grund och botten. Det är bara det att vi alltid har olika åsikter om detaljerna.

Ah, ok, så Amanda börjar på dagis nu, jag var inte säker på hur det skulle bli. Kommer du att börja jobba mera inne i veckorna nu?

Var endel jobb med flytten nog, och att måla här och sånt, men det var ju värt besväret och roligt då vi väl fått alla grejer in hit :-).

Hör av dej om du har passligt någon dag i veckan, annars tar vi det nån annan gång.

Hanna sa...

Fina bilder! Dina planer låter jättebra med beige, vitt och pastiller.

Vackrare vardag sa...

Det låter som att det kommer att bli bra! Och bilderna du hittat är för ljuvliga!

Så kul att du hittat min blogg och tack för den gulliga kommentaren!
Ha en riktigt skön nyårsafton och en god början på året!