torsdag 17 september 2009

Smyckesskrin och regndroppar



Det har varit riktigt höstväder några dagar, sol blandat med regnskurar. Jag tycker att hösten nästan är som bäst just nu med alla vackra färger och att det ännu inte blivit så kallt. Idag tänkte jag också visa några bilder på mina gamla smyckesskrin som jag tycker att är både fina och så har de likaså ett stort känslomässigt värde för mig, eftersom de har tillhört min mormor och morfar.


Denna vecka har gått helt otroligt fort känns det som. Tänk att det redan är fredag imorgon (nyss var det ju helg..) Jag har haft mycket program denna vecka både på jobbet och på fritiden. Fotokursen som började på tisdagen verkade nog superbra! Först kände jag mig lite som att jag kommit till fel ställe då alla andra verkade kunna så mycket om fotografering, kameror och utrustning.. Men sedan tänkte jag att här kan jag ju inte annat än lära mig. Ska försöka låta bli att jämför mig för mycket med dom andra och sträva efter att utveklas själv. Han som drar är en erfaren proffsfotograf så det är härligt att se och höra på någon som kan sin sak och har ett brinnande intresse för det som han ska lära ut åt andra. Det smittar nämligen av sig och nu funderar jag mycket på att äntligen köpa en digital systemkamera som jag tidigare bara drömt om. Så om ni har några ideer gällande hurudan kamera som skulle vara bra så tar jag tacksamt emot tips. Just nu lutar det lite mot antingen canon eos 500D eller nikon 90D.. Alltför dyr får ju kameran heller inte vara då fotandet enbart är mitt intresse.

Vad roligt att just du tittat in!
Ännu gladare blir jag om du även lämnar en liten kommentar efter dig!
Kram, Sanna

10 kommentarer:

Vanilla sa...

Vad roligt att du intresserar dig för fotografering! Jag älskar att fota men kan tyvärr inte ge dig några bra tips, för jag kan ingenting om kameror! :-)

Där jag bor har vi inte haft regn på jättelänge. Det är så skönt, för jag cyklar överallt nu. Behöver inte ha bilen alls! :-) Kramar

StrandviksVillan sa...

Oj så kul det skulle vara att gå en fotokurs! Men med mina arbetstider är det nästan omöjligt att hänga med på en kurs...

Du kan väl uppdatera oss läsare om du får några bra tips angående val av kamera! Jag funderar nämligen också på en eos 450 eller 500 eller eventuellt 1000. Synd bara att det blir så väldans dyrt med olika objektiv till.

Sabina sa...

Vilka härliga smyckesskrin!!!
Fotokurs låter jättekul. Jag är ingen expert på kameror men har en Nikon D80, som jag nog varit helt nöjd med.
Kram sabina

Anonym sa...

Fina smyckeskrin du har! Och trevligt med fotokursen! Kiva med hobby! =) Vi ses på lördagen! H:Minna

Anna-Paulina sa...

Hej.
Hittade hit genom Lottas blogg. Vilken mysig blogg du har. Väldigt fins bilder. Läste att du ska köpa kamera. Vill bara tipsa dig om en Sony a 700. Jag har en sådan och trivs jätte bra med den. En väldigt bra och prisvärd kamera.
Ha det fint. /Anna-Paulina

H A N N A S - F O R M sa...

Så vackra bilder...jättefina!!!!! Och smyckesskrina är...underbara!!!

KRAM på dig och ha en fin helg!
Hanna

alegni sa...

vi är visst flera som går o funderar på ny kamera. eller egentligen är det maken som är den drivande kraften hos oss. han tycker att jag borde få en ny :)
jag väljer i princip mellan en nikon d3000 eller canon eos450.
fina smyckesskrin. vilken tur att du fått ta hand om dem.
skön helg!

Sabina sa...

Hej igen!
Frostingen till muffinsarna har jag gjort enligt Leilas recept som du hittar under recept.nu.
Rosa frosting gör jag av rosa florsocker och choklad av vanligt florsocker i vilken jag bandar 1 msk kakaopulver. Enkelt!

♥ Fyra årstider sa...

jag äger en sony som kostade runt 5000 jag är super nöjd med den. Har köpt till objektiv som släpper in mycket ljus och det gör stor skilland.
Kram Lotta

Vecka - Vecka sa...

Vilka mysiga stadsbilder! Ha en skön fortsättning på helgen!

Kram, Lotta