skip to main |
skip to sidebar
Persikokaka
Ute snöar det. Det är snöblandat regn och ganska vått. Inget vårväder precis.. Vi har trollat vårsolen inomhus isället i form av denna gula kaka. :D Jag skulle gärna bjuda er på en bit för kakan blev verkligen fräsch och god. Dessutom är den lättlagad. :) Här är receptet om någon vill prova att baka den. Persikokvargkaka
12 portioner
Botten:
150g rumsvarmt smör
1 3/4 strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 burk (250g) kvarg
2 dl grädde
3 ägg
rivet skal av en citron
1/2 dl citronsaft
3/4 dlsocker
2 tl vaniljsocker
På kakan:
2 burkar (a' 425g) persikohalvor (jag använde aprikoser)
1 dl vatten (vatten och gelesocker lämnade jag bort och bra blev det i alla fall)
1/2 dl gelesocker
1. Rör smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner ägget. Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det och arbeta samman till en deg. Tryck ut degen i en form och låt vila kallt ca 30 min.
2. Blanda kvarg, grädde, äggen, rivet citronskal och citronsaften, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen 25 min i 200 grader.
3. Låt kakan svalna. Låt persikohalvorna rinna av och lägg dem ovanpå kakan. Koko vatten och lägg till gelesockret. Rör om hela tiden och då spadet kokar så lyft bort kastrullen och låt den svalna några minuter. Häll spaden ovanpå persikorna med en sked. Låt stelna. Njut! :)
2 kommentarer:
Mums... vad gott!
Kram Sabina
Så gott det ser ut!
Visst blir man ju trött på det här vädret, men det måste ju bli plussgrader för att snön ska smälta bort..
Ha en skön söndag!
kram,Lotta
Skicka en kommentar