fredag 16 april 2010

Olivträd


Äntligen fredag! Såå skönt! Dagarna flyger iväg och jag kan knappt förstå att det är helg igen.. Jag vet att många (som inte har t.ex. skiftesarbete) tycker att fredagen är veckans bästa dag, med hela helgen framför, men själv föredrar jag lördagen. På fredagarna brukar jag oftast vara ganska trött efter en hektisk arbetsvecka och orkar inte då med speciellt mycket program.. Idag slutade jag relativt tidigt så jag gick och hyrde en film och köpte lite Ben&jerrys glass till kvällen. :) Imorgon skall vi gå hela familjen på en kompis födelsedag. På söndagen skall vi också hitta på något kul, men inget är helt fastslaget ännu. Hur ser din helg ut?


Idag visar jag er mitt olivträd. Jag har länge funderat på att köpa ett olivträd och nu har jag då slagit till och köpt ett. Nu hoppas jag bara att jag lyckas få trädet att klara sig över det mörka halvåret. Har läst lite på nätet om hur man skall sköta ett olivträd samt frågat av mer insatta och fått lite tips. Jag har tex. förstått att man helst inte skall vattna mer än en gång i veckan samt att trädet mår bra av att få vara ute på sommaren. Jag har tänkt ha olivträdet på balkongen på sommaren och sedan ta in det igen på hösten. Jag fick ett tips att trädet skall vara ute tills det är -7 och sedan skall man ta in det inomhus till vintern (då borde det klara av även lite varmare inomhustemperstur). Ett tips var också att man skall klippa trädet relativt ofta så tappar det mindre blad. 


Har ni några fler tips angånde skötsel av olivträd? Jag är jätte tacksam för alla tips!


Tusen tack för era kommentarer! 
Ha en trevlig helg!
Kram Sanna

7 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Jag vet absolut hur det är med fredagskvällarna, man är så trött och ofta ska man dessutom i jobb på lördag också. Så för mig börjar oftast helgen på lördag kväll också. I morgon jobbar jag dessutom till kl 18, så det blir en väldigt kort helg.
Idag däremot strejkar jag :S så det blev på sätt och vis en extra "ledig" fredag.

Visst har mitt brev kommit fram förresten? Tänkte bara fråga så det inte är på villovägar.

Ha så mysigt med film och glass!

Lottaspace sa...

Så där ska ett olivträd se ut! Beställde ett från Viherpeukalot och stammen är så kort.. Hoppas den växer till sig!

På fredagar är jag också ofta så trött efter veckan. Skönt med lördag och söndag sen!

Ha ett skönt veckoslut!

Kram, Lotta

Lyckoslanten sa...

Fredagskvällar är så otroligt sköna, men som du säger är man otroligt trött och den försvinner.
Det skulle vara underbart med ett olivträd, men jag tror inte att jag skulle klara att sköta det. har prövat med alla möjliga småträd. Vi är för rörliga på sommaren.
Ha en skön lördag!

Anonym sa...

Fina bilder av ditt olivträd. =) Jag vet ingenting om hur man sköter ett olivträd. =) Vi ses snart på födelsedagsfesten! =) H:Minna

A home far away sa...

Hej, javisst är det kul att ibland fixa iordning sina foton.
Jag är rätt ny på detta med Photoshop men de senaste dagarna har jag laddat ner brushes och actions av bara farten, så jag har lite svårt att sortera vad jag gjot:).
Om jag inte minns fel sökte jag på Heart textures på Devianart.com och laddade hem det som en vanlig bild, sen kopierar du över det på en vanlig bild och ändrar opaciteten så det inte blir så starkt.

Lycka till!
Kram Gunilla i Singapore

Hanna sa...

Ihana oliivipuu, toivottavasti onnistut sen kanssa paremmin kuin minä. Kokeilin kaikkea, mutta se vain pudotti lehtensä :(

malo sa...

Jag kommer att följa dig här. Vi fick ett olivträd med blombud idag och jag blev så glad men samtidigt lite nervös. Man vill ju så gärna att det ska överleva.