söndag 8 november 2009

Julplanering




Så smått har jag börjat fundra lite över hurdana julpynt vi ska ha här hemma i år. Jag tror att vi inte kommer att köpa så mycket nytt, men tex. några Maileg-julpynt har jag tänkt köpa samt ha minijulgran och eventuellt sy lite nya kuddfodral. Jag gillar polkagrisrandiga textilier , mycket vitt och lite rött samt ljusstakar och ljusslingor och stjärnor. Jag orkar inte ta så stor stress över pyntandet utan gör bara så mycket som känns kul. En annan grej som jag planerar är att försöka göra lite julklappar själv. Har ni tänk göra några julklappar själva och har ni i så fall några tips som ni vill dela med er av? 

Nu är det söndagkväll och helgen (som nyss började) är nästan slut igen.. Igår var jag på bio och såg Up 3d -filmen med sonen och en kompis. Denna film kan jag verkligen rekommendera åt alla barnasinnade vuxna och naturligtvis åt alla barn. Extra kul var det att filmen var 3d och alla hade speciella glasögon på sig.. Det är så snyggt då alla figurer liksom hoppar ut ur bilden.. Idag har vi firat farsdag här hemma samt varit på traditionell farsdagsmiddag med sambons släktingar.

Nu ska jag värma lite glögg åt mig och se på tv tillsammans med sambon!
Kram Sanna

P.s. Jag vill annars tipsa er om en alldeles underbar julblogg, Mias vita jul som är otroligt fin och inspirerande. Man får sådan julstämning då man tittar in på hennes fina blogg. 



9 kommentarer:

Vanilla sa...

Oj, det var tidigt! Så du har redan börjat fundera på julpynt? Jag som trodde att jag var tidigt ute:

http://byvanilla.blogspot.com/2009/11/smygstart.html

Ja, jag ska göra en julklapp själv i år. Det blir en stickad tröja till min kompis lilla dotter.

Ha det så bra!
Kram

Liljas Corner sa...

Jag skulle också vilja se Up, men då dom bara har den på finska och svenska här, och dessutom inte i 3d... Jag vill helst se animationer på originalspråket. Men för barn är det ju bra att de dubbas!

Förra julen pysslade jag massor före jul, så i år tänkte jag ta det lite lugnare. Det skulle nog vara roligt att tillverka lite julklappar, men jag vet inte riktigt ännu vad det blir.

Anonym sa...

Fin ljusstake och pannvante. =) Helt bra film var det också. =) Jag tror att jag köper alla julklappar i år också.. jag är inte såå händig av mig.. kan inte egentligen sy eller något sånt.. Ha det bra! H:Minna

Fröken Fräken sa...

Ja, precis, nyss var det ju fredag och man såg fram emot helg och vips är det söndag kväll!! Vad är det för konstig tideräkning på helger egentligen??

Har börjar fundera på klappar, men inte kommit på något bra än. Jag har mest herrar i varierande ålder att ordna med klappar till och det är svårt att komma på något man kan pyssla ihop själv till dem...

alegni sa...

konstigt nog har jag inte alls tänkt på julklappar än, jag som brukar ha mina klara vid första advent.
det är inte helt lätt att fota med systemkamera, men det är bara att träna och träna, och så träna lite mer!
ha en bra arbetsvecka!

Unknown sa...

Vitt och rött är fin kombination! Jag är också riktigt julfrestad redan! Tänkte tjuvstarta med glögg och jultårtor i veckan :-).

Några klappar vet jag inte om jag hinner laga själv, även om det hade varit roligt. Kanske jag syr nåt åt barnen. För den delen borde jag göra klart barnens sockjulkalender, som består av stickade minisockor. Fick bara hälften klara förra året, så 12 återstår att sticka!

Ha det bra!
Kram!

Jenny sa...

Ihanaa, olet jo alkanut laittaa vähän joulua.. odotan itsekin, että pääsen laittamaan jouluvaloja ym. ja leipomaan pipareita.. joulun aika on niin ihana :)! Btw, ihania kuvia sinulla kodista ja lapsista. Pitää tulla kyläilemään joku päivä niin pääsee lapsetkin taas leikkimään keskenään:)

-Jenny-

maiju sa...

Rött & vitt är alltid frächt!

tina sa...

Oj vilken mysig blogg du har. Av en slump hamnade jag här.

Vill du avslöja hur man får dessa mysiga snöflingor falla ner för bloggen??

Mvh Tina www.familjenochjag.blogspot.com