lördag 10 oktober 2009

UtmaningFör några dagar sedan fick jag en utmaning av Anana som har en fin blogg med en massa vackra bilder och som bl.a. visar fina barnkläder.  Så glad jag blir och kul om min blogg kan vara till glädje för någon annan! Kiitos Anana tunnustuksesta- olen tosi otettu! För en tid sedan fick jag även en utmaning av Alegni in office som även hon har en härlig blogg med en massa vackra bilder och mycket inspiration. Till den första utmaningen hörde att skriva sju faktan om en själv och till den andra att skriva tio. Därmed tänkte jag ta två flugor i en smäll och skriva sju faktan. Jag skickar inte utmaningen vidare åt någon speciell bloggare (det finns så många fina bloggar som jag gillar), utan skickar den vidare åt alla som vill anta utmaningen.


1. Jag är morgontrött och dricker alltid kaffe då jag kommit upp ur sängen. Ibland då det är min tur att föra barnen till dagis på vardagsmorgnarna köper jag med mig en kaffe från något cafe (helst caffe mocha med chokladsås och vispgrädde). Sådana små saker kan vara vardaglyx för mig.


2. Jag älskar musik och lyssnar nog på musik varje dag. Jag har sjungit tio år i kör och tagit gitarrlektioner, men det var redan lääänge sedan!


3. Som yngre tyckte jag om att rita serier, men det är inget som jag håller på med nuförtiden.

4. Jag gillade också att skriva och har vunnit två skrivtävlingar (vilket man kanske inte skulle tro på basen av min blogg som har en del skrivfel..). En av vinsterna var en resa till New York. I ett halvår har jag funderat på att delta i en barnbokstävling, men jag tror inte det blir av.

5. Jag gillar att läsa. Jag har alltid något bok på gång, trots att jag inte hinner läsa lika mycket nu som innan jag fick barn. Jag planerar att förnya vår bokhylla i vardagsrummet, men är inte beredd att avstå helt från att ha en bokhylla. Jag gillar även tidningar och köper hem en massa tidningar (mest inredningstidningar) eller läser på cafeer eller hos andra och läser dagstidningen varje dag.

6. Min familj betyder allt för mig, men jag har aldrig välat vara en hemmamamma för det. Jag gillar även att jobba och skulle nog lätt kunna bli uttråkad av att inte ha så mycket annan sysselsättning än hemmet och barnen. Jag tycker att mitt arbete är viktigt och meningsfullt, trots att det kan vara ganska tungt ibland.Visst känner jag mig lite otillräcklig ibland som heltidsarbetande småbarnsmamma, men tycker nog att jag är en helt bra mamma för det.7. Jag har hellre några få vänner än en massa ytliga bekanta.Jag är tacksam för alla fina människor som jag har lärt känna.

2 kommentarer:

alegni sa...

det var kul att få läsa lite mer om dig! wow, jag är grymt imponerad av det där med skrivtävlingar. jag avundas alla som är bra på att skriva, sjunga, teckna o spela instrument!
trevliga bilder i nästa inlägg. mina sista pelargoner har kroknat nu i veckan, men de har orkat rätt länge, så man får väl vara ganska nöjd :)
ha en mysig lördagskväll!

Anonym sa...

Roligt att läsa. Det flesta visste jag redan. =) Kram:Minna