söndag 25 juli 2010

It's not that she walked away..


..Her world got smaller
All the usual places
The same destinations
Only something's changed.

It's not that she wasn't rewarded
With pomegranate afternoons
And Mingus, Chet Baker and chess
It's not stampede and fortune
Of prim affectations
She's off on a riot
And she knows now
Is greater than the whole
Of the past
Is greater and now she knows


It's not that the transparency
Of her earlier incarnations
Now looked back on
Were rich and loaded
With beautiful vulnerability
But now she knows
Now is greater
And she knows that.

She just wants to be somewhere
She just wants to beIt's not like if angels
Could truly look down
Stir up the trappings
A light on the ground
Remind us of what, when, why or who
The how's up to us
Me and you
And now is greater than the whole
Of the past
Is greater and now she knows that.
Now she knows.

- Rem/She just wants to be (lyrics)

Funderade på åldrande och att leva i nuet, efter att jag sett ett program på tv, och kom ihåg denna låt av Rem som jag tycker har en så fin låttext. Visst är ju våra minnen och livserfarenheter oerhört viktiga, utan dem skulle vi väl knappast vara dem vi är idag. Å andra sidan så tänker de flesta också framåt, planerar sin framtid (och inget går ju någonsin att förutspå). Trots detta, oberoende av ålder, så är det nuet som räknas. Det är så jag tror i alla fall. Hur tänker du?

Jag vill önska er alla en fin ny vecka!

Kram, Sanna

torsdag 22 juli 2010

Sunset outside my window


Så vackert det är med kvällssol då solen håller på att gå ner. 
Var helt enkelt tvungen att ta fram kameran.. 


 ..och skjuta upp sonens läggdags en liten stund så vi kunde se på den vackra solnedgången.


Mamma, varför är det så många fåglar som flyger på himlen? 
Det där molnet ser ut som ett elefanthuvud..
Börjar det regna snart?


Tack för era kommentarer och kul att höra era tankar om foton och fotovägg.
Ha det bra allesammans!

Kram, Sanna

tisdag 20 juli 2010

Portraits


Idag visar jag er några porträttbilder på dottern som jag tog på henne då hon var sjuk. Fast jag tycker inte hon ser speciellt sjuk ut på dessa bilder.


Vad tycker ni annars om bilder i sepia? Eller tycker ni det är finare med foton i svartvitt eller med färg? Jag kan inte riktigt bestämma mig.. Jag tycker det beror så mycket på bilden..


Ett av mina evighetsprojekt är att göra en fotovägg i vårt sovrum. Har suttit några kvällar med sambon för att försöka välja ut lite foton som vi skall framkalla. Jag har köpt lite svarta ramar i varierande storlek, men är inte helt säker på om vi enbart skall ha svarta ramar eller ramar i lite olika stil.

Vad tycker ni är finast? Har ni fotovägg och hur ser de ut? Har ni några bra länktips? Jag är tacksam för alla tips gällande fotovägg.

Kram, Sanna

söndag 18 juli 2010

Mirror, mirror...


Idag är jag fortfarande hemma med en liten sjuk dotter. Sambon och sonen har åkt för att simma så idag tänkte jag visa er vår nya spegel. 


 Här står den lutad uppe på byrån i sovrummet och visst skulle den ju passa bra där (istället för den lilla runda som nu hänger där), men..


...det var här på vår lilla toalett det var meningen att den skulle hänga. Igår tog sambon ner det hemska gamla spegelskåpet i plast och hängde upp denna fina spegel istället. Tyvärr har jag inga "före-bilder", men jag kan tala om för er att skillnaden blev enorm (tom sambon som inte är speciellt inredningsintresserad muttrade sitt godkännande..)

Nu skall jag hälla upp lite cafe au lait åt mig och fortsätta läsa Jodi Picoults "Allt för min syster" medan dottern ligger och vilar. Detta är en bok jag verkligen kan rekommendera.

Kram, Sanna

lördag 17 juli 2010

Red summer


Det är aldrig kul då barnen blir sjuka, speciellt inte feber i denna värme. Dottern fick feber igår kväll, men nu så börjar hon redan vara så gått som feberfri. Det har varit så varmt och soligt varje dag nu så det är egentligen helt skönt med en hemmadag för omväxlings skull. Vi spelar spel, ser på film, läser böcker, äter hallon och glass.. 


Jag vill önska er alla en riktigt skön helg!
Kram, Sanna

torsdag 15 juli 2010

As we walked along the beach..


Idag har det varit en varm, men lite mulen dag på stranden. 
 Jag har latat mig på stranden med vänner 
medan barnen har lekt i sanden samt sprungit omkring på stranden tillsammans med andra barn. 
Vår lilla utflykt slutade med ösregn och åska innan vi hunnit hem, 
men som tur så är sommarregn ganska varma
och lite åska bidrar väl bara med lite spänning i tillvaron..
(samt att alla i sällskapet inte hann med i samma färga..). :)
 

Väl hemma igen efter ett ombyte till torra kläder så får ni se en dagens outfit. 
Snäckhalsbandet är från loppis och kläderna från Gina Tricot.


Ha det bra alla fina! Tack för era kommentarer! Jag blir så glad ! 
Det skulle inte vara lika roligt att blogga utan er.

 Kram Sanna

måndag 12 juli 2010

You carry my love inside of your heartbeat


Mellan allt simmande, lekande, solande, glassätande, busande.. så behöver man vila också.


Kram, Sanna

söndag 11 juli 2010

Summertime


Denna värmebölja har fått oss att längta efter friska havsvindar,havsvatten och sandsränder.. 

 
 Vi har bl.a. varit på Sveaborg och Rönnskär som bägge ligger utanför Helsingfors. Idag visar jag bilder från min utflykt till underbara Rönnskär tillsammans med dottern och en kompis igår. Sambon har varit på stugan med några vänner och sonen var igår hos farföräldrarna.   Nu skall jag baka och städa lite eftersom vi kommer att få gäster ikväll.

Ha det bra i sommarvärmen alla fina! Tack för era snälla kommentarer!

Kram, Sanna

lördag 10 juli 2010

What kind of garden do you come from?


Alice: Oh, I don't come from any garden.


 klänning Zara, skor Vagabond

Daisy: Do you suppose she's a wildflower?

- Alice in Wonderland, Lewis Carroll


Kram Sanna

onsdag 7 juli 2010

Besök på Naturhistoriska museet


Idag har jag, barnen, en kompis och hennes barn varit på naturhistoriska museet. Här får ni se några bilder därifrån. (tyvärr var denna översta lite suddig..)


 Dinosaurierna var ju helt klart det finaste på museet, men det fanns även mycket annat intressant att se. Så tycker jag att själva museet är så vackert rent arkiektoniskt också. Det var så länge sedan jag varit på museet senast så jag blev verkligen positivt överraskad över hur fint det var. Funkar också bra att besöka med småbarn.


Hejs svejs! Nu skall jag åka iväg och träffa en fd arbetskompis på stan. 

Kram, Sanna

tisdag 6 juli 2010

Loppisfynd


Hoppas ni har det bra i sommarvärmen! Idag visar jag er några loppisfynd som jag gjorde under helgen. Den gamla registerplåten hittade jag just före jag skulle gå hem. Rotade lite i en låda under ett bord som jag tittat på redan tidigare och se- vilket fynd jag gjorde! Damen som sålde verkade lite förundrad över varför jag ville köpa en gammal registerplåt och undrade vad jag skulle ha den till. Ja just nu har vi den stående på en hylla ovanför sekretären i vårt sovrum.


På samma lopptorg hittade jag också dessa gamla saltförströare (eller vad det nu heter?..). Den ena har jag salt i och den med lite större hål (som är för stora för peppar) tänkte jag tex. ha parmesanost i. 

Behöver jag säga att jag älskar loppis..? Det var så kul sedan att vandra omkring med dessa fynd i min väska på solvarma Helsingforsgator och sticka mig in i dyra inredningsbutiker (för inspiration) och tänka att haha, man kan faktiskt hitta mycket fint och begagnat också för en mycket billigare peng! :) Samma dag hann jag också se Helsinki Prideparaden som jag tyckte var riktigt rörande att se (råkade faktiskt inte veta att paraden skulle vara just då så hann bara se slutet av paraden). Blev arg och ledsen då jag senare hörde att det hade sprejats tårgas och pepparsprej på ett 30-tal deltagare (den yngsta under ett år). Fy för intoleranta människor som begår dylika våldshandlingar! Kärlek kan väl aldrig vara annat än vackert?
Ha det bra allesammans!

Kram, Sanna

P.s. Länkar till denna  (sommar)låt (med några år på nacken) av finska Scandinavian Music Group.

måndag 5 juli 2010

SunlightLive in the sunshine..


..swim in the sea..


..drink the wild air.

- Ralph Waldo Emerson


Hoppas ni njuter av många roliga soliga dagar! 
Ja och även av de mindre soliga dagarna.

Kram, Sanna

fredag 2 juli 2010

Sommarkosmetik


På sommaren använder jag helst så lite smink som möjligt. Brukar oftast färga fransarna (trots att det inte syns så bra ändå). Detta serum från Decleor är en favorit som jag haft i flere år (dock med längre uppehåll). Jag använder den på kvällen istället för hudkräm (men det går också att kombinera med en kräm). Det räcker med två droppar så serumet är verkligen prisvärt då det räcker länge.


Gillar inte att använda feta solkrämer i ansiktet så har nu en tid sökt efter något annat alternativ. Blev rekommenderad av en expedit att använda lätt tonande dagkräm med hög solskyddsfaktor. Denna från Dior är kanske lite dyrare än jag egentligen är beredd att betala för en sådan produkt, men den verkar dryg och så funkar den lite som flere produkter i ett för mig. Färgen är kanske lite mörk, men det går ju också att blanda med vanlig dagkräm så blir den ljusare. En tonande hudkräm som jag också använt tidigare är LdB:s lätt tonande hudkräm som är riktigt prisvärd, men tyvärr saknar den solskyddsfaktor.

Hurdana hudprodukter använder du på sommaren? Skulle vara roligt att höra om du har några tips som du vill dela med dig av?

Ha en trevlig helg allesammans! 

Kram, Sanna

torsdag 1 juli 2010

Något nytt, något gammalt..


Sambon har börjat jobba igen efter sin semester (tyvärr hade vi inte så mycket gemensam semester denna sommar, men barnen har fått ett långt sommarlov istället) så nu har jag och barnen åkt på olika utflykter denna vecka. Riktigt roligt har vi haft och vädret skulle ju inte heller ha kunnat vara bättre!  Igår åkte vi till Ekenäs som är en riktigt idyllisk sommarstad och idag var vi på Högholmens djurpark. Tusen tack för senast kära släktingar om ni läser!    
Idag tänkte jag visa er några kuddar som jag köpte nyligen. Poivre Noir kudden var länge slut då jag skulle ha velat ha den, men nu då jag såg att den fanns igen så slog jag till direkt. 


Denna gamla jordglob köpte jag billigt på loppis för några veckor sedan. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu för om den passar in hos oss eller inte. Tycker mig vagt minnas att min morfar hade en liknande på sitt skrivbord.


Denna väska är också ett relativt nytt loppisfynd. Tror jag betalade 2e för den så jag tycker den var riktigt prisvärd, speciellt som den har varit ofta i användning sedan jag köpte den. Fungerar bra på stranden och andra utflykter och så är den praktisk då det går att hänga den på kärran då jag är ute med barnen. 

Hejs svejs! Nu skall jag gå och natta mina trollungar!

Kram, Sanna