fredag 19 november 2010

Today ♥


Idag är jag hemma för andra dagen med dottern som har feber och öroninflammation. Detta är öroninflammtion nr tre hon har denna höst och nästa vecka skall hon få rör i öronen. Jag hoppas verkligen att det blir ett slut på öroninflammationerna efter att rör opererats in. Försöker att låta bli att tänka på allt arbete som väntar på jobbet nästa vecka och istället se fram emot veckoslutet. 


Förutom cafe au lait och vanligt svart kaffe som jag gillar extra mycket nu efter att ha sovit dåligt två nätter irad så gillar jag också att sitta tillsammans med dottern på soffan invirad i ett täcke och läsa barnböcker för henne eller läsa en egen bok medan dottern ser på barnprogram. Dessa böcker har jag läst nyligen (förutom en som jag ännu håller på att läsa) och kan verkligen rekommendera er dem om ni inte läst dem redan:


Joyce Carol Oates Älskade syster. Boken är baserad på en verklig händelse, men är till stora delar fiktiv. Boken handlar om den sexåriga barnstjärnan som hittas mördad i familjens källare och historien är beskriven utifrån broderns perspektiv. Boken är mycket samhällskritisk och kan säkert kort och gott sägas vara en beskrivning på den amerikanska mardrömmen. Riktigt välskriven och en bok man lätt fastnar i.


Carlos Ruiz Zafons Vindens skugga. En bra bok, men jag kan inte skriva så mycket mer just nu, eftersom jag ännu håller på att läsa den. 


Julie Gregorys Mamma sa att jag var sjuk. Boken är baserad på verkliga händelser och handlar om Julie vars hela barndom präglades av Munchhausen by proxy. MBD är en hemsk form av barnmisshandel där (oftast) modern  uppfinner eller förorsakar sjukdomssymtom hos sitt barn för att hon själv eftersträvar läkarnas uppmärksamhet. En smula skeptisk lånade jag denna bok av en kompis, som i sin tur lånat den av en annan gemensam kompis, men jag blev verkligen positivt överraskad och praktiskt taget sträckläste boken. Istället för att bara beskriva de hemskheter som Julie blivit utsatt för är det också en mycket gripande överlevnadshistoria skriven med både humor och värme.

Så vill jag ännu tipsa er, innan jag tar itu med byket, om två bra låtar (den första en ballad, den andra en rocklåt som en liten varning.. ;)) : 


♥ Missy Higgins Warm Whispers
♥ Bullet For My Valentines  Hearts Burst Into Fire

Jag blir så glad för era kommentarer! 
Tipsa mig gärna om någon låt eller bok som ni gillar
eller
skriv bara en liten hälsning så jag vet vem du är som tittat in. 


Önskar er alla en riktigt trevlig helg!
♥ 
Sanna

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Vi Ses imorgon! H:Minna.

Lyckoslanten sa...

Vilken fiffig bild, makalös! Öronbarn - förstår att du lider med henne! Att läsa böcker fungerar inte för mig under läsåret, men musik! Jag har Robbie Williams med mig i bilen för tillfället. In And Out Of Consciousness: The Greatest Hits 1990-2010. Jag gillar bl.a Morning sun. Nästa vecka är det väl någon annan som får min gunst! ;o) Ha en skön helg och hoppas att allt ordnar sig med tuberna! ♥

Anonym sa...

Försök njuta av veckoslutet i alla fall, jobbet fixar du sen nästa vecka! Jobb är ju bara jobb och det kan ju inte hjälpas om man själv eller barnen är sjuka. Så ha ett skönt veckoslut, hoppeligen ses vi nästa vecka:). h. Jessica

Lottaspace sa...

Jobbigt med sjukor.. Mysigt att sitta och läsa!
Trevlig helg!
Kram, Lotta

Åsa sa...

...Tack för att du låter oss titta in i ditt mysiga och ombonade hem !
Trevlig lillajul !

Lilja's Corner sa...

Jättehärligt bild!
Jag läser inte så mycket, men just nu håller jag på med en bok i en helt annan genre än dina boktips, nämligen Harry Potter and the deathly hallows - i väntan på att få se filmen på bio ;)
Musik lyssnar jag däremot så ofta jag bara kan. Just nu råkar datorn spela en av mina absoluta favoritlåtar genom tiderna: Kent med 747.

Ha en skön första advent!

Hannis sa...

Tack snälla du för din fina kommentar hos mig!

Och boktips!
Är galen i böcker så jag blev glad=))
Vindens skugga har jag läst och den är fantastiskt bra.

Läser just nu Svärdet&Spiran av Follet.
Har aldrig läst något av honom förut men den verkar bra.
Samtidigt läser jag romanen :
Hoppas du trivs bra i fängelset.
Om 2 syskon som växer upp i missbruk.
Den är så bra så jag ryser!

Hoppas att allt ordnar sig för din dotter nu/ Hannis

Eva sa...

Hej. jag slumpade fram bloggar och hittade hit. Jag är en bokslukare, men har alltid haft svårt för Oates... men nu fick jag inspiration att prova hennes Älskade syster.
Hälsningar Eva

Claudia Cifuentes sa...

what a sweet photo.