torsdag 30 juli 2009

Kvällshimmel


Kvällshimmel sett från mitt vardagsrumsfönster.
Så vackert det är med kvällshimmel och solnedgång..


Samma himmel, men lite olika varje kväll..
Först var det en vacker himmel en kväll, så fotade jag igen en annan och ja ni ser ju själva..:)

Kram, Sanna

tisdag 28 juli 2009

Bakdag
Idag är det sambons sista semesterdag och min sista semestervecka. Veckorna har nog gått otroligt fort, lite för fort som det ju alltid brukar göra.. Jag försöker tänka positivt att jag ju ännu har nästan en hel semestervecka kvar! Dessutom är ju inte sommaren riktigt slut ännu, trots att det snart är augusti.

Idag var sambon på Borgbacken med Emil och jag och Amanda var tillsammans först i lekparken med några andra mammor och sedan då hon sov dagsvila bakade jag fullkornssemlor och chokladostkaka. Jag brukar inte baka semlor så ofta så jag var riktigt nöjd med mig själv då jag äntligen fick bakat en plåt med semlor (hälften fick jag frysa ner ) Chokladostkakan var ett helt nytt recept som jag ville prova på och jag tyckte nog att den blev helt god, trots att den nog är ganska mäktig med noll hälsosamma ingredienser.. Sen kan man ju lägga på några jordgubbar för att försöka få en illusion av någonting lite hälsosammare.. :D Jordgubbarna på balkongen har förrästen varit populära i vår familj som ju inte har något grönsaksland. Barnen har gillat att vattna plantan och smaska i sig en jordgubbe lite nu och då..

Bedömningen av bakverken av min familj som fungerade testjury löd:
"Dom var inte goda. Nä, tycker inte om dom." sa Emil om semlorna. Så tillade han lite positivare om kakan: "Chokladkaka är gott!"
"Nam nam" sa Amanda och åt en halv semla med ost. Ingen kommentar om kakan, men ganska kletigt blev det nog..
"Jo jag tyckte om dem. Hmm helt goda grahamsemlor" sa sambon. Nej, det var faktiskt fullkornssemlor enligt påsens recept sa jag.. Ni vet vad kunde han ens ha sagt.. :)

Nu ska jag gå och dricka en cider och äta lite semlor tillsammans med sambon!
Hoppas ni har det bra oavsett om ni har semester eller är på jobb!
Tack för era snälla kommentarer!
Kram, Sanna

P.s. Receptet på chokladostkakan finns som en kommentar. Klicka bara på kommentarer så kan du läsa det.

söndag 26 juli 2009

Trollunge
Good night sleep tight
don´t let the bed bugs bite


Skulle ni tro på att denna lilla trollunge som sover så sött på soffan
alldeles nyss har...
ätit glass och kex på cafe,
vägrat sitta i sin kärra och promenerat en bra bit till lekparken..
snabb som en vessla klättrat upp i den högsta klätterställningen,
tagit tag i stången på toppen av rutschbanan och svingat sig fram och tillbaka
(medan en kallsvettig mamma tittat på med hjärtat i hallsgropen),
morrat ett
nej åt en 9-åring som försökte tränga sig före i en klätterbana ,
gungat med sin storebror och sick-sackat mellan sandlåda och klätterställnigar
och blivit riktig arg då det blev dags att gå hem från parken..?
(och blivit mutad med saft och tuggummi av mamma och storebror..)

Hoppas ni haft ett härligt veckoslut! Vi har haft varma och soliga dagar.
Nu är sambon hemma igen så idag slipper jag nattandet
och ska således flytta ut mig på balkongen som badar i kvällssol
med lite iste och några tidningar.

Kram på dig som tittar in
/ Sanna

fredag 24 juli 2009

Djurgård


Igår var vi till en djurgård ganska nära där vi bor som är en allmän djurgård och helt gratis att besöka. Stället är verkligen nästan som på landet med kor, hästar, grisar, får och getter.. Det finns en fin liten lekplats för barnen och en liten terass/restaurang. Man kan också grilla där och imorgon har jag tänkt åka dit igen med barnen och grilla korv (sambon är hela helgen på stugan med några vänner).Tack N med familj för en trevlig eftermiddag!
Som ni ser på bilden till vänster är det alltid roligt för barnen då de får nya kompisar. :)
Idag ska jag ha filmkväll med en kompis då barnen gått i säng.
Före det blir det nog en sväng ut i solen för snart blir det regn!
Ha en skön helg allesammans!
Kram,Sanna

torsdag 23 juli 2009

Barnrummet


Den här mattan köpte jag sedan i alla fall till barnrummet. Nu blev det ju ganska färggrannt, men jag tycker det blev helt bra i alla fall med tanke på att här bor både storebror och lillasyster. Lite tivolikänsla blev det kanske?.. Ännu funderar jag på vad vi ska ha på väggarna, men det är ju ingen brådska med det och jag tror nog på att skynda långsamt. Kommer ni ihåg inspirationsbilden med färgsprakande barnrum som jag visade här tidigare? Nu blev ju vårt barnrum lite i samma stil som det. :)Här skiner solen (än så länge i alla fall)
och snart ska vi åka till en djurgård med barnen och en annan familj.
Det ska bli kul!

Igår blev det grillning med goda vänner på en fin kolonistuga.

Roligt med så många nya som tittat in på bloggen!
Roligt när ni som tittar in orkar kommentera också! Blir så glad!
Ha det bra allesammans!

Kramisar, Sanna

tisdag 21 juli 2009

Stugliv


Idag kom vi hem efter ett par dagar på stugan (sambons föräldrars fina stuga med en tillhörande strandbastu och lekstuga). Visst var det skönt att vara där. Där är otroligt lugnt och kan kopplar verkligen bort den normala vardagen då man är där. Därför brukar vi också åka till stugan på hösten och vintern, eftersom man kommer så bra loss från vardagsstressen då man åker dit. Barnen älskar grannens får och de stod mest hela tiden och tittade på vad fåret och dom två lammen gjorde. Barnen sjöng tom bä bä vita lamm åt dem ett par gånger.

Kom ihåg att bilderna också är klickbara!
Stuglivet bjuder dessutom på lite spänning för en stadsfamilj.. Det finns ju en massa blodtörstiga myggor och andra småkryp som man måste skydda sig mot och lite panik utbryter lätt om några blodsugare smugit sig in i bilen då man ska åka hem.. Lite extra spänning i tillvaron infinner sig också då man hittar en deckare som någon lämnat efter sig på stugan. Nu är vi då hemma igen och tvättmaskinen tvättar för fullt, men Jasmine Cresswell har mig ännu i sitt grepp .."då mannen försvinner då han är ute och för soppåsen.. då ingenting är vad det först ser ut att vara.." Nej nu måste jag allt återgå till min nya deckare..

Bästa kommentaren var nog då Emil kom in i stugan då jag höll på att laga mat:

"Mammaaa pappa vill inte komma bort från lekstugan
och jag orkar inte leka där mer!"

Ha det bra ni alla som tittar in här och tack för era snälla kommentarer!
Kram/Sanna

lördag 18 juli 2009

Strandliv


Sommar. Sol. Strand. Sjövatten..Bilderna får tala för sig själv.
Jag tittar bara in med lite sommarhälsningar!
Nu bär det av ut i solen igen..


Tack för kommentarerna om vårt barnrum. Jag funderar ännu på vilken matta jag ska köpa.. Alternativen är en matta i randigt i olika färger, typ samma som på vimplarna eller så enfärgade mattor i limegrönt eller ljusblått (båda lite randiga med ljusare och mörkare räder i samma färger).
Vad tycker du eller tycker du att någon annan färg på mattan skulle passa in bättre?..


Kram, Sanna

onsdag 15 juli 2009

Barnrum


Idag tänkte jag visa lite bilder från vårt barnrum som vi gjort om. Väggarna hade en gammal lite gulaktig tapet tidigare, som vi rev och så målade vi väggarna äggskalsvita. Vi har också bytt ordning i rummet, eftersom det har kommit en till säng i rummet och barnen således delar rum.


Just nu är väggarna helt tomma. Tidigare hade vi några tavlor på väggarna, men nu tror jag att vi inte hänger upp dem mer utan det får bli något nytt. Jag vill inte borra en massa hål i väggarna förrän vi vet hur vi vill ha det. Nyligen köpte vi Lena Andersons Majas alfabet-plansch som jag ska köpa ramar till och hänga upp på väggen. Så skulle jag gärna vilja ha en tallrikshylla för böcker eller någon liten hylla med små krokar under.Först hade jag tänkt inreda barnrummet i pastellfärger eller lite mer neutrala färger som beige och vitt, som vi har i den övriga lägenheten, men sedan bestämde jag mig för ett färggrannt barnrum med varma klara färger i stället. Med en vit bas så är det ju dessutom lätt att byta stil om man tröttnar.
Så skulle jag vilja ha en ny limegön randig matta till barnrummet (ungefär samma färg som trägrodan här ovanför) samt en ny vit hylla och ett nytt överkast till Amandas säng. Har du några tips för barnrummet tar jag tacksamt emot förslag.

Just nu är det soligt och fint väder. Nu ska vi gå ut en sväng innan våra gäster kommer. Sen blir det vaniljglass och äppelpaj. Mums!

Kramisar/Sanna