fredag 19 november 2010

Today ♥


Idag är jag hemma för andra dagen med dottern som har feber och öroninflammation. Detta är öroninflammtion nr tre hon har denna höst och nästa vecka skall hon få rör i öronen. Jag hoppas verkligen att det blir ett slut på öroninflammationerna efter att rör opererats in. Försöker att låta bli att tänka på allt arbete som väntar på jobbet nästa vecka och istället se fram emot veckoslutet. 


Förutom cafe au lait och vanligt svart kaffe som jag gillar extra mycket nu efter att ha sovit dåligt två nätter irad så gillar jag också att sitta tillsammans med dottern på soffan invirad i ett täcke och läsa barnböcker för henne eller läsa en egen bok medan dottern ser på barnprogram. Dessa böcker har jag läst nyligen (förutom en som jag ännu håller på att läsa) och kan verkligen rekommendera er dem om ni inte läst dem redan:


Joyce Carol Oates Älskade syster. Boken är baserad på en verklig händelse, men är till stora delar fiktiv. Boken handlar om den sexåriga barnstjärnan som hittas mördad i familjens källare och historien är beskriven utifrån broderns perspektiv. Boken är mycket samhällskritisk och kan säkert kort och gott sägas vara en beskrivning på den amerikanska mardrömmen. Riktigt välskriven och en bok man lätt fastnar i.


Carlos Ruiz Zafons Vindens skugga. En bra bok, men jag kan inte skriva så mycket mer just nu, eftersom jag ännu håller på att läsa den. 


Julie Gregorys Mamma sa att jag var sjuk. Boken är baserad på verkliga händelser och handlar om Julie vars hela barndom präglades av Munchhausen by proxy. MBD är en hemsk form av barnmisshandel där (oftast) modern  uppfinner eller förorsakar sjukdomssymtom hos sitt barn för att hon själv eftersträvar läkarnas uppmärksamhet. En smula skeptisk lånade jag denna bok av en kompis, som i sin tur lånat den av en annan gemensam kompis, men jag blev verkligen positivt överraskad och praktiskt taget sträckläste boken. Istället för att bara beskriva de hemskheter som Julie blivit utsatt för är det också en mycket gripande överlevnadshistoria skriven med både humor och värme.

Så vill jag ännu tipsa er, innan jag tar itu med byket, om två bra låtar (den första en ballad, den andra en rocklåt som en liten varning.. ;)) : 


♥ Missy Higgins Warm Whispers
♥ Bullet For My Valentines  Hearts Burst Into Fire

Jag blir så glad för era kommentarer! 
Tipsa mig gärna om någon låt eller bok som ni gillar
eller
skriv bara en liten hälsning så jag vet vem du är som tittat in. 


Önskar er alla en riktigt trevlig helg!
♥ 
Sanna

lördag 13 november 2010

Happy saturday


Har ni andra börjat julpynta redan? Eftersom vi flyttar om tre veckor så har jag inte börjat fundera så mycket på julpynt ännu, men denna kalendernisse har jag i alla fall hängt på vintrinskåpet i vårt vardagsrum i väntan på december. Tänkte att detta kunde bli en gemensam julkalender åt barnen i år (förutom varsin papperskalender). Tanken är att vi skall köpa lite klistermärken, spännen, russin, godis och lite annat smått och gott att fylla  kalenderfickorna med.  
Tyvärr blev det visst lite suddiga bilder idag..


Idag har vi haft en riktigt skön lördag i sällskap av min syster "med de långa fina dansbenen" (som dottern påpekade) samt min snälla mamma. Denna goda hallonkaka bjöd min mamma på idag då vi firade hennes födelsedag hemma hos oss. Vi hann även med att äta på restaurang, åka till simskolan med sonen samt åka en sväng till vår nya lägenhet. 


 Som ni kanske kan gissa så kretsar mina tankar just nu mycket kring vår nya lägenhet och bl.a. hur vi skall inreda den. Snart flyttar vi, men innan dess skall vi bl.a. riva tapeter och måla om så endel arbete återstår ännu innan ni skall få se lite bilder på vårt nya hem här på bloggen. 

Ha en trevlig fortsättning på helgen allesamman! 

Imorgon firar vi Farsdag så då skall både sambon, barnens farfar och morfar uppvaktas (den senare ev på måndagen).
                                                                        
                                                                    Sanna

fredag 5 november 2010


Idag visar jag er mitt nya zinkhus. Har redan länge velat ha ett sådant och nu köpte vi ett med sambon. Tycker det ser så fint ut då man tänder ett ljus och ljuset lyser genom alla små fönster i huset. Köpte zinkhuset samma dag som vi fick nycklarna till vår nya lägenhet (fast vi flyttar in våra saker först i början på nästa månad). 

Visar er också den fina tunikan i barnstorlek ur KappAhls Vintage Stories-kollektion. Kunde inte motstå att köpa tunikan och diademet, som är i samma stil, åt dottern.

Känner mig lite trött just nu efter en hektisk vecka och då barnen varit sjuka (sonen har haft lunginflammation) så nu skall jag värma lite te åt mig och se på tv. Så mycket tv-tittande har det förrästen inte blivit denna vecka, eftersom jag har varit helt uppslukad av en bra bok. Boken heter Ut ur mörkret och är skriven av Robin Royston och Linda Cane och är en sann historia om en kvinna som genom psykoterapi bearbetar de hemskheter hon varit utsatt för i sin barndom. Låter kanske inte så lockande, men jag tyckte att det var otroligt intressant och riktigt beroendeframkallande läsning. 

Önskar er alla en skön helg!

Sanna

P.s. Lyssnade på musik med sonen idag och kom plötsligt ihåg denna låt av Moby (dock ingen barnlåt). Tycker att musikvideon är så otroligt söt att jag ville länka till den på bloggen.