söndag 31 juli 2011

Summer memories..

Klicka på bildkollaget så ser ni även sista radens bilder hela (borde visst ändra insrtällningar här då lite större bilder inte vill få plats..)

Sista semesterdagen och jag sitter här med en kopp morgonkaffe och funderar tillbaka på vår semester. Tänker först att "vad gjorde vi egentligen?", men sedan kommer jag  ju ihåg en massa.. Så många fina minnen som jag skall bära med mig under den långa hösten och vintern.. Och inte är ju sommaren slut ännu.. Hoppas ni har haft en riktigt skön sommar allesammans!

Länkar till Milows låt you and me.

fredag 22 juli 2011

Lazy days..


Lata sommardagar på stranden, hemma, på stan.. Kommer knappt ihåg vilken dag det är... Nu håller sambon på att måla dotterns rum så ni får snart se bilder på hur det blev. Vi har också varit till Nådendal och Muminvärlden tillsammans med vänner och deras barn. Skall visa några bilder från den resan också. Några bilder från Nådendal ser ni även i detta inlägg.

Jag har inte lär mig använda actions på photoshop, men skulle definiivt villa läa mig. Nu blev det en massa bilder som jag har i en bildcommunity Instagram som jag hittat via min iPhone. Det finns så mycket fina bilder där tagna a människor från hela världen så man kan inte annat än facineras. Alltid kul att se hurdana bilder andra gillar. Har hållit på att deleta någon bild som sedan flere gillat.. Kommer inte att övergå till sådana här fyrkantiga bilder utan nästa inlägg blir säkert igen bilder från min Nikon.

Blev så glad och rörd idag då jag såg att en blogg, Sadie Olive, som jag följt uppdaterat med ett alldeles underbart inlägg som fick tårarna att svämma över.. Bloggerskan och hennes man har väntat i 10 år (var det väl?) på att få adoptera och nu äntligen har de fått en söt liten son. Så blir jag alltid lika förvånad då någon gillar samma saker som en själv.. :) Låten Warm Whispers som spelar på bloggen är så vacker och den har jag börjat gilla via bloggen, men nu hade hon lagt till två låtar som jag gillar och inte tror att är speciellt populära.. Har faktiskt länkat någon gång till just de två: Heartbeat och One voice, men nu förstår jag precis varför hon lagt till just de två låtarna.. Jose Gonzales Heartbeat räknar jag faktiskt som min och dotterns låt (fastnade för den då jag väntade henne, med sonen hade jag en annan favorit).


Ha det bra i värmen och tusen tack för era kommentarer! Blir så glad! 
Nu åker vi till stranden. Det är två muminsimringar som används flitigt nu i sommarvärmen.. :)

Sanna

torsdag 21 juli 2011

Aspegren gardens

Här på Aspegrens trädgård har min mormor bott som liten flicka. Kommer inte ihåg att hon skulle ha berättat till mig om det, men min moster kom ihåg att hon berättat om hur de satt i det lilla lusthuset och drack kaffe etc. Ett riktigt fint ställe värt ett besök om man åker till Jakobstad. Dessa bilder är från vår tripp till Österbotten för någon vecka sedan. 

Jag börjar förrästen bli riktigt bra på att publicera inlägg via min iphone. Praktiskt såhär under semestern då man inte orkar sitta så mycket vid datorn.

/Sanna

tisdag 19 juli 2011

Portraits ♥


 Några bilder på min äldsta älskling. Han orkar inte alltid ställa upp på bild så man för passa på då han är upptagen med annat.. Här spelar han en stund ishockeyspel på ps mellan simning på stranden och grillning ute på vår gård. 

Dessa bilder från igår. Idag åker vi iväg på en liten utflykt tillsammans med våra vänner och deras barn.

Hej så länge!
Sanna

måndag 18 juli 2011

Yesterday

Satt på uteservering med några vänner och dottern och så njöt vi också  av levande musik på en filt i Esplanadparken. 
 Dottern hade valt sina kläder mestadels själv och se hur fint både hundväska och hårband matchar.. ;)

Ha en bra dag du som tittar in! 
Lämna gärna en kommentar så jag vet vem du är. Vem medger att den läser? :D

Sanna

Edit.Lekte lite med Instagram så bytte bilderna i detta inlägg.

söndag 17 juli 2011

Kids room


Idag blir det några bilder från sonens rum. Tog bilderna igår i kvällsljus så det är lite mörkt och suddigt, men det får duga. Hans ljusblåa gardinerna är inte ännu på plats efter att vi målat rummet, eftersom vi inte ännu fått borrat fast gardinstången. Stolen vid hans skrivbord skall vi också byta ut mot en annan i något skede. Tycker den kunde passa bättre i dotterns rum då hon blivit äldre.

Nu skall jag snart åka iväg med dottern för att träffa kompisar (mina alltså :).
Önskar dig som tittar in en bra dag!
 ♥ 
Sanna

lördag 16 juli 2011

Today ♥


Sent morgonkaffe ute i solen... 


Njuter av sommaren och att det är så grönt och fint. 
Kan inte låta bli att tycka om vår alldeles egna lilla gård som blir som ett extra rum på sommaren.. 


Är nog en riktigt sockerråtta,haha. Gillar dessa enkla, men goda chokladmuffins som jag bakat med dottern. Är också så glad över att vi fått målat klart på övervåningen. Det är både vitt och sedan samma beigegrå,som ni ser på denna bild från vårt kök, i sonens rum och vårt sovrum.


Gillar min jeanskjol fortfarande, trots att den hängt med redan länge. Som tur blir ju jeans bara snyggare med åren.. eller hur var det nu igen? ;)

/Sanna

fredag 15 juli 2011

Friday is the day of green..Egentligen är det väl måndagen som är grön (alla veckodagar har egna färger, tex tisdagen är blå. :))
men idag får min fredag här på bloggen vara grön. 
Översta bilden är inte ny, men jag har inte visat den här tidigare. Tycker om den, trots att den är lite suddig. 
Vattendropparna passar bra idag då det regnar. 

Önskar er en trevlig helg!
Sanna

torsdag 14 juli 2011

Jumping summergirls..


Idag blir det bilder på två sommarflickor, en liten och en lite större. 
Småkusiner lekandes på kusinens skärgårdsstugas trampolin i solen. 
 
Nu bär det av till stranden för här är det varmt och soligt.  
Önskar er alla som tittar in en bra dag!
Sanna

P.S. Då jag gjorde detta inlägg kom jag att tänka på Emiliana Torrinis Big Jumps. :) 
Klicka här om du vill lyssna på låten.

onsdag 13 juli 2011

Random picsJust nu njuter vi av semester och sommar. Dessa blandade bilder både från Österbotten och Helsingfors. En och en halv vecka semester och vi har bl.a. besökt våra kära släktingar i Österbotten (där vi åkte till Jeppo, Jakobstad och Vasa samt ett härligt sommarparadis ute på skären). Tack till er vi saknar er redan! Så har vi träffat vänner samt njutit av sommar-Helsingfors (bl.a. favoritrestaurang samt terass med sambon), suttit ute till sena natten tillsammans med våra trevliga grannar, njutit av morgonkaffe ute på vår gård.. 

Just nu håller vi på att renovera vår övervåning. Det började med ett rum, men nu ser det ut att bli mer.. Sambon har rivit tapeter och målat sonens rum och nu står vårt sovrum näst itur och sedan dotterns rum. Skoj, trots att det innebär endel jobb. Å andra sidan är detta sådant som vi varken orkar eller riktigt hinner med i vardagsrumban. Skall visa lite bilder från sonens rum snart.

Trevlig fortsättning på sommaren alla fina!
Sanna