söndag 31 januari 2010

"There are as many kinds of beauty as there are habitual ways of seeking happiness."


Idag visar jag er lite blandade bilder: en naturbild som jag inte visade med de andra bilderna jag tog samtidigt av samma snölandskap, en liten dotter som hoppar på sin säng... 

 

och en kanin som jag virkat klart och som skall åka till en annan bloggare i Sverige. Vi skall göra ett byte. Visst vill du väl ha honom/henne P?

  
Så var det då söndagkväll igen, sista söndagen i januari. 
Snöigt, snöigt, men sakta går vi mot våren och ljusare tider. 
Vart går tiden egentligen? 
Det sägs ju att vi inte kommer ihåg dagar, utan händelser. 
Därför tänkte jag dela med mig av några ögonblick från min helg. 

***

Sambon på nattjobb, barnen sover. Själv ligger jag i sängen med huvudvärk, men kan inte sluta läsa en bra deckare. Så jag läser och läser, trots att jag hade tänkt gå och lägga mig tidigt.. Klockan är väl kring 01.00 då jag väl somnar. 

***
Sambon och jag badar bastu hos barnens farmor och farfar medan sonen sitter i vardagsrummet med farföräldrarna- och vi håller koll på dottern som ligger i badet invid bastun. Den lilla har badat redan över en timme, men vill inte komma bort, trots att hennes händer och fötter redan är riktigt skruttiga..

***
Då jag ska gå och lägga mig så sticker jag in mina kalla fötter mellan sambons varma, precis som jag kommer ihåg att jag gjorde då jag var liten och stack in mina kalla tår mellan mammas varma ben. På morgonen vaknar jag av att två par små ben kommer springande och sticker in sina små kalla fötter mellan mina varma.

***
 
Vi åker med bilen genom snöiga Helsingfors till simhallen medan vi lyssnar på Radio Aaltos morgon som består av acustisk musik. Tänk så många låtar som är så mycket bättre då de spelas acustiskt..Sambon håller inte helt med, i alla fall inte i de låtar då jag sjunger med och man knappt hör något av originalet..

***
Barnen har jagat upp sig och springer runt, runt i vardagsrummet samt testar på om man kan stå på soffkanten utan att falla.. Jag drar en suck av lättnad då sambon äntligen kommer hem med en ny pulka som han varit och köpt åt barnen och de alla går ut. Jag talar i telefon med min mamma, medan pizzadegen jäser och jag försöker öppna en burk tomatpyre med en kniv då jag inte lyckats hitta burköppnaren någonstans.. Vi talar bl.a. om vad man kunde bjuda på sonens födelsedagskalas om ett par veckor..

***

Sonen, som skall vara hemma hela nästa vecka tillsammans med sin vinterlediga pappa, ligger i sin säng och funderar innan läggdags. "Kommer du att vara en liten stund eller länge på jobbet imorgon,mamma? frågar han. Jag känner ett litet stick i mitt mammahjärta och vet inte vad jag ska svara. "Är det minuter, timmar.. eller miljoner?"undrar han. "Det är 8 timmar" svarar jag. "Jamen 8 timmar, inte miljoner" säger sonen och ler.

Hoppas ni haft en kul helg! 

Kram, Sanna

lördag 30 januari 2010

Roliga barnkläder


Just nu sitter jag här med en stor kopp kaffe och njuter av att det är helg och ledigt. Denna helg har vi inte planerat in så mycket program förutom att vi skall åka till simhallen med min syster och barnen imorgon. Barnen älskar vatten och nu då det är så kallt att man inte vill vara ute speciellt länge så är simhallen ett bra alternativ för barnen att få bort lite överloppsenergi. Den simhall vi brukar besöka har även flera varma bassänger med bubblor, rutschkana och små vattenfall så det är riktigt roligt att åka dit då man inte behöver frysa i kallt vatten.


Dessa bilder kommer från danska Luckyboysunday och man kan väl inte bli annat än glad då man ser dessa fina bilder och roliga barnkläder.

Kram Sanna

torsdag 28 januari 2010

SkruttigtIdag tänkte jag visa er min nya tavla. Det är faktiskt en kökshandduk som jag ramat in. Riktigt skruttig är den, eftersom jag inte orkade vara så noggrann då jag fixade tavlan igår kväll.. Nu skall jag nog ta och släta ut den lite för ett bättre resultat. Skruttig är också kudden på fåtöljen..

Tusen tack igen för era kommentarer och för alla besök här på min blogg!

Kram Sanna

måndag 25 januari 2010

Gnistrande snö
Idag visar jag lite vintriga biler igen. Jag kunde bara inte låta bli att ta några bilder med pocketkameran då solen lyste så vackert mot snön. Bilderna hade säkert blivit bättre med både systemkamera och stativ, men jag märker att då jag vill ta några bilder på stundens inlevelse så finns ju dessa inte till hands.. Mitt nya fina stativ har jag inte heller kommit mig för att använda ännu.. Nu är det i alla fall härligt då man märker att vi går mot ljusare tider och det tex. inte är helt bläckmörkt då jag åker hem från jobbet.. 
Ha en fin ny vecka allesammans!
Kram Sanna

fredag 22 januari 2010

A smile is a curve that sets everything straight....

Önskar er som tittar in en trevlig helg!


Kram Sanna

onsdag 20 januari 2010

Svart och vitt
Denna vecka har börjat riktigt bra med bl.a. en skolningsdag på jobbet på en herrgård med god mat och trevlig stämning samt fotokursen igår. Igår tittade vi på helgens foton från fotoexkursionen (där jag ju inte var med) samt lite andra bilder. Det var verkligen givande och otroligt inspirerande att titta på de andra kursdeltagarnas kreativa fina bilder. Nu känner jag att jag verkligen borde åka till Sveaborg något veckoslut och fotografera lite jag med. 

Idag visar jag lite bilder med temat svart och vitt.  Det gamla Dominospelet har jag hittat på loppis och det var verkligen ett riktigt fynd! De roliga knappörhängena köpte jag faktiskt idag. Nu skall jag gå och äta lite middag som sambon har lagat och efter det tror jag det blir lite Dominospel med sonen och eventuellt lite virkning framför tv:n då barnen har somnat. 

Ha en bra onsdagkväll och trevlig fortsättning på veckan!


Kram Sanna

söndag 17 januari 2010
Tack för era snälla kommentarer och krya på -hälsningar! Känner mig fortsättningsvis lite flunssig och hängig, vilket inte förbättrats av en hektisk arbetsvecka då även dottern haft öroninflammation och i princip vakat två nätter i rad.. Nu har det varit skönt med veckoslut och trevligt program då vi bl.a. haft gäster, storstädat (rättare sagt trevligt då den väl är gjord..), ätit en massa god mat samt varit ganska mycket ute med barnen. Idag skulle jag egentligen ha åkt på fotoexkursion med min fotokursgrupp, men eftersom jag inte känner mig helt frisk än gick jag istället på en liten utflykt med barnen. Barnen matade änder vid Tölöviken och jag försökte fotografera, men.. ja ni ser att det blev suddigt. Inget som jag är direkt förvånad över.. De stackars fjäderbollarna hade svårt att stå stilla då sonen fullkomligt bombarderade dem med små hårda brödbitar medan dottern i sin tur försökte klappa dem... Jag får visst muta dem (= fåglarna och barnen) med lite bulla någon annan dag för lite bättre bilder.
Väl hemma igen, efter vår lilla fågelsafari, avnjöt jag lite hett svart kaffe ur min nya Marimekko-mugg. Egentligen hade vi ju kanske inte behövt några nya koppar, men dessa kunde jag bara inte motstå.. Gillar verkligen formen och mönstret. 


Kram, Sanna

söndag 10 januari 2010

Vinterhelg

Hej på er! Jag sitter här med en mugg Panadol Hot, eftersom jag är lite flunssig just nu. Jag tänkte att jag skulle visa er lite vintriga bilder från veckoslutet. Det är så underbart vackert ute nu med det snötäckta vinterlandskapet. Kylan är jag nog inte riktigt lika förtjust i, men det gäller att klä sig varmt.. Barnen gillar bl.a. att åka pulka i snön och att göra snöänglar. Denna helg har vi också fått njuta av lite tumistid med sambon, då min snälla mamma varit barnvakt, och firat nio gemensamma år. Vi har varit på bio och ätit gott på en av våra favoritrestauranger. Idag har vi gjort pizza tillsammans med barnen. Det var jätte länge sedan vi gjorde pizza själv, men detta ska jag absolut börja göra oftare för det blir ju så gott! Ett bra tips som vi fick av sambons syster är att bre på lite santa maria bbq sauce hickory på pizzabottnet tillsammans med lite tomatpyre för en supergod smak.
Jag vill önska dig som tittar in en fin ny vecka!


Kram Sanna

onsdag 6 januari 2010

Mina blommor vintertidIdag får ni se några av de blommor som vi har hemma just nu. Längar så efter lite fler blommor, tex några krukväxter på fönsterbrädan i vardagsrummet. Faktum är att mina blommor vintertid inte mår speciellt bra. Luften är visst alltför torr och varm pga värmeelementen och inte blir det så mycket solljus heller.. Hur är det med era blommor som ni har inomhus såhär års? Jag tror att jag nu kommer att ha ganska lite blommor en tid och sedan ungefär i slutet på februari då det börjat bli lite ljusare så köper jag lite fler nya blommor.

För några dagar sedan, då sambon skulle och handla mat så bad jag honom köpa en begonia. Han ringde ännu och försäkrade sig om att "visst var det ju en sådan här..?" Gissa om jag blev förvånad då han kom hem med matkassar.. men ingen blomma. "Var är blomman?" frågade jag. "Jomen den är ju där", sa sambon och pekade på en av påsarna. "Där??!" utbrast jag och tittade in i påsen. Jo alldeles riktigt, en begonia, men nu med kanske två blommor kvar som klarat sig. Tycker den är riktigt fin i alla fall..

Idag njuter vi av en ledig dag mitt i veckan. Skall snart åka och hälsa på några släktingar och i kväll skall vi ha filmkväll. 


Sköt om er!


Kram Sanna