torsdag 25 juni 2009

Gamla kort och böckerJag köpte dessa vackra gamla kort från den ljuvliga bloggen Fru skrot som säljer fina gamla saker på sin andra blogg Rustik. Korten är gamla och är skrivna med otroligt vackra handstilar. Åh så jag gillar dessa!!
Kan ni också se framför er den lilla flickan som fick det fina födelsedagskortet år 1904..?Samtidigt då jag visar mina nya kort tänkte jag också visa mina gamla böcker som jag har fått av min mamma och av min gudmor. Dessa böcker har jag också läst som barn och jag kommer ihåg att jag gillade dem.. Få se om Manda vill läsa dessa böcker någon gång.. Nu räddade jag i alla fall dem ur vår bokhylla då lilla fröken försökte riva några sidor ur dem.. :)
Kramar/Sanna

tisdag 23 juni 2009

Helg på landet


Denna vecka har det varit soligt och varmt. Verkligen härligt, trots att jag sitter dagarna inne på jobb nu (ännu tre veckor tills min semester..). Midsommaren och helgen var ju inte riktigt lika solig. Vi tillbringade helgen på landet tillsammans med sambons föräldrar och hans bror. Det var mestadels grått och regnigt, men vi och barnen trivdes på stugan i alla fall. Barnens farfar hade snickrat ihop en otroligt fin lekstuga som barnen tyckte om att leka i, barnen vattnade blommor, spelade bollspel, vi grillade, badade bastu, spelade kort och åkte båt. Dessa bilder tog jag med barnens farmors kamera då min egen hade blivit hemma. Jag har aldrig egentligen varit någon stugmänniska, men nu har jag insett att jag gillar stuglivet. Det är nästan så man längtar dit igen..


Kanske känner ni lugnet genom bilderna?
..

Midsommarnatt och jag sitter ensam i strandbastun.
Sambon är tillsammans med barnen som sover i stugan.
Ångan i bastun är mjuk och jag ser ut genom fönstret på regnet som droppar utanför.
Duschar mig i det kalla sjövattnet och virar in mig i en stor handduk
och promenerar ut på bryggan.
Midsommarnatten så ljus, men ändå grå. Diset över sjön.
Regndroppar på vattenytan.

Bara myggorna som bryter av den nästan magiska känslan en aning..
Ljusa sommarminnen från både soliga och regniga dagar ska jag memorera i mitt minne och bära med mig under det mörka halvåret.

Jag vill önska er en trevlig vecka
oberoende av om ni är på semester eller på jobbet
!
Kram, Sanna

P.s. Klicka på bilderna om du vill se dem lite större.

tisdag 16 juni 2009

Glimtar från balkongenJust nu är det kanske inte sådant väder att man skulle vilja sitta speciellt länge ute på balkongen, men en stund invirad i en varm pläd skadar väl inte..

Vår balkong har ju målats och renoverats i en månad ungefär och nu är den då färdig. Blomlådan är inte uppe på väggen ännu, utan jag har den på en pall och så borde vi få lite krokar på plats i taken så vi kan hänga våra lyktor. Jag visar lite fler bilder och kanske också lite helhetsbilder då jag fått allting på plats och balkongglasen tvättade.. Härligt att njuta av lite chocolate chip cookies a'la Leila (som vi bakade med Emil igår), körsbär, hallon och ett glas vin.
Passar på att önska er alla en härlig midsommar!
Kramisar/Sanna

söndag 14 juni 2009

Sommarloppis
... är bäst! Idag gick jag på loppisrunda och gjorde en del fynd.
Jag hittade klänningar åt mig själv, en handväska (2e), en sjal (1e), klänning (4e) och skor åt Amanda(2e) , en gammal plåtburk (1e), en gammal kaffekvarn (som saknar låda, vilket jag borde fixa på något sätt..) (4e)och en tröja åt mig själv(1e).
Hurra för loppisar!!
Endel mänskor som säljer på loppis har en hel massa ljuvliga kläder och saker som de säljer. Vissa har så mycket kläder framme att det nästan kunde vara hela min garderob..
Vi konstaterade idag med en kompis att tänk vilka skatter de måste ha där hemma..
:D

torsdag 11 juni 2009

Hälsningar från Tallinn
Tänk att det är fredag imorgon igen.. Denna vecka har varit så fullspäckad med program och således känns det att det gått helt otroligt fort. Det har bl.a. varit två kalas hos Emils dagiskompisar och "utvecklings-och uppfriskningsdagar" med mina arbetskompisar. Idag har jag varit på kryssning till Tallinn med mina arbetskompisar. Det blev en massa promenerande runt omkring på stan så nu känns det verkligen i fötterna.. Visst gick vi i olika butiker, men det blev inte så mycket shoppande i alla fall. Det som jag köpte var nog fina saker, tycker jag i alla fall, men jag har tänkt ge det som jag köpte till födelsedagspresent så jag kan inte visa dem här tyvärr. :) Personen som jag köpte presenterna till kan tänkas se bilderna här och det vill jag ju inte..
Vädret var helt ljuvligt, sällskapet trevligt (gud så vi har skrattat!) och omgivnigarna också fina att röra sig i (syftar då främst på Gamla stan i Tallinn).


Tack igen för alla kommentarer!Jag blir så glad för varje rad ska ni veta! Ha en skön helg!

lördag 6 juni 2009

Pelargoner och festkläder.."Carpe Diem!"Idag har jag provat lite kläder till barnens lilla kusins dop som är imorgon. Jag brukar gilla kjol till lite finare fest, men nu då det är så kallt och regnigt så tänkte jag sätta byxor istället.. Varför är det alltid samma sak då det är fest att det känns som om man inte skulle ha något att ta på sig..? Jag har varit flunssig nu i några dagar och således lite hängig. Nu verkar flunssan dock äntligen ha gett med sig som tur. Blev säkert förkyld på grund av att jag gått i för tunna kläder då jag inte välat förstå att det inte är någon sommarvärme nu..
Dessa pelargoner gör mig så glad varje gång jag ser på dem. Ibland behövs det inte så mycket.. :)
Kram!

onsdag 3 juni 2009

Bullar och en ny klockaIdag då jag promenerade hem från jobbet och såg denna söta klocka i fönstret till en bokhandel så blev jag blixtförälskad! Veckans impulsköp ska givetvis fått ett nytt hem i barnens rum.. Där har vi inte heller haft någon klocka tidigare.. Denna är så söt och så gillar jag ju denna barnbok som bilden på klockan är tagen ifrån. Bilderna kommer från den underbara boken Gissa hur mycket jag tycker om dig? av Sam McBratney med fina illustrationer av Anita Jeram. Hos oss är detta "pappas bok" ,eftersom den bok vi har är skriven på finska och jag läser ju bara svenska böcker.. Jag ska nog ta och låna denna bok på biblioteket på svenska så att jag också kan läsa den. :)


Idag har det regnat nästan hela dagen. Emil har redan flere dagar tjatat om att vi ska baka bullar så idag tänkte jag att det kunde passa bra med lite bullbakande. Visst var det roligt och visst bakade sonen duktigt, kavlade och bredde på fyllning, rullade och skar själv. Men samtidigt påminns man om varför vi bakar bullar så sällan och speciellt varför vi sällan bakar på vardagskvällar, haha..
Jag sitter här och gäspar så nu ska jag äta ännu en bulle med mjölk innan jag går och lägger mig. Så mysigt med regnet som smattrar mot rutan. (mindre mysigt var det ju imorse då jag skulle föra barnen till dagis i regnet utan bil). Kram på dig som tittar in!